Training & Nascholing

Training__NascholingOm onderwijs(vernieuwingen) aan te kunnen sturen is het van belang dat docenten en middenkader beschikken over voldoende inzicht in de materie. Om te ondersteunen in het proces van bevorderen van de deskundigheid van het team op gebied van curriculumbouw, competentiegericht leren en toetsen, inzet van leermiddelen in het curriculum, vormgeven van een werkplekkenstructuur, en inzet van coaching en digitaal portfolio, en methodiek van afname van toetsen, biedt Footprint ESP een aanbod van nascholingstrainingen.

Het nascholingstraject voor docenten omvat de volgende onderwijskundige trainingen:

Informatiebijeenkomsten

Voor gebruikers en toekomstig gebruikers van VT-Totaal organiseren we jaarlijks informatiebijeenkomsten. Op deze bijeenkomst informeren we u betreffende de stand van zaken rondom de ontwikkelingen van VT-Totaal en de plannen voor de toekomst. Uiteraard zijn de bijeenkomsten ook bedoeld om elkaar na een jaar van hard werken weer even te spreken! Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van de ervaringen met VT-Totaal M&T als basis voor de herziening van de methode die start in 2018/2019.

Lees meer...

Implementatietraining

Schooljaar 2018/2019

Vrijwel alle vmbo-scholen werken met de nieuwe vmbo-methode VT-Totaal Mobiliteit & Transport van MK Publishing. Voor startende scholen verzorgen we een gratis implementatietraining.

Lees meer...

Competentiegericht Toetsen

waarin docenten / leermeesters worden geschoold in coaching en vormgeven van een competentiegericht curriculum.  Essentieel in ieder vernieuwingsproject, en zeker ook in de groei naar een competentiegericht curriculum is het functioneren van het team. Werken in een team is dan ook onderdeel van deze training.

Lees meer...

Practice what you preach!

Gedurende vernieuwingsprojecten kan Footprint ESP projectondersteuning leveren op drie aspecten:

  • Onderwijsvernieuwing
  • Communicatie en teamondersteuning
  • Deskundigheidsbevordering

Lees meer...

Competentiegericht Leren

waarin docenten / leermeesters worden geschoold in de wijze van toetsen in een competentiegericht curriculum. In deze training komen onderwerpen als assessments, meesterproeven, proeven van bekwaamheid en portfolio aan de orde.

Lees meer...